Woordmerk Gemeenteraad Deventer

Jan Schuring - D66

Dhr. J. Schuring (Jan)

Contact

Tel. 06 21856536

j.schuring@deventer.nl

Linkedin I Jan Schuring 

Twitter: @jan schuring

Wat doe ik in de raad?

Ik ben fractievoorzitter van D66. De vooruitstrevende liberale partij die iedereen vrij wil laten, en niemand laat vallen. 

Wat zijn mijn belangrijkste speerpunten voor deze raadsperiode?

Naast meer duurzaam gebouwde en betaalbare woningen voor starters en senioren, wil ik me sterk maken voor een breder en aantrekkelijk aanbod van culturele voorzieningen. Naast een verbouw van de schouwburg, is een nieuw poppodium nodig op het Haveneiland. Ook wil ik mij richten op het verkleinen van de afstand tussen de politiek en de inwoners. De politiek kan geen houdbare en gedragen besluiten nemen over inwoners, als inwoners daar zelf niet bij betrokken zijn. 

Waarom ben ik politiek actief?

Als inwoner van het mooie Deventer wil ik actief bijdragen aan besluiten die Deventer versterken en mooier maken. Als senior wil ik een levenslustig en klimaatneutraal Deventer overdragen aan de komende generaties, opdat ook die weer trots op Deventer kunnen zijn. Als vooruitstrevend liberaal wil ik gelijke kansen creëren voor elke inwoner om hier gelukkig te worden en te blijven.   

Wat doe ik naast de raad? 

Ik geef leiding aan één van de grootste gebiedsontwikkelingen van Nederland; de herontwikkeling van de voormalige militaire luchtmachtbasis Twente nabij Enschede. 

Meer over mij

Met mijn vrouw en drie zonen zijn we in 2008 vanuit Zoetermeer naar Deventer (Colmschate Zuid) verhuisd. Twee zonen hebben het huis inmiddels verlaten. Sinds 2017 ben ik raadslid in Deventer en deze belangrijke rol als volksvertegenwoordiger vervul ik met veel plezier. Nu het eind van mijn loopbaan in zicht is, geeft het mij veel voldoening om kennis en ervaring als raadslid door te kunnen geven aan Deventer.