Bram Emens - Deventer Belang

dhr. A. Emens (Bram)

Zutphenselaan 11
7411 AA Deventer
a.emens@deventer.nl

06-25119466

Dit ben ik

Mijn leven speelt zich dagelijks af in wijk 16. Samen met mijn vrouw Rietje en dochter Selma wonen wij direct tegenover het wijkgebouw met de speeltuin. Daarvan verzorgen wij al ruim 50 jaar het dagelijks beheer en dat doen wij met veel plezier. Speeltuinen hebben aan de basis gestaan van de wijkaanpak. Het zorgt voor veilige speelplekken voor de jeugd en brengt verbinding in de wijk. Sinds de oprichting van Deventer Belang in 1985 ben ik al betrokken en probeer ik altijd te zorgen voor een evenwichtige verdeling van de beschikbare budgetten in de gemeente.

Echte lokale socialist

Misschien ben ik wel de echte lokale socialist en vanuit mijn achtergrond ben ik zo ook opgevoed. Sindsdien sta ik direct ‘met de poten in de klei’ midden in de samenleving zeker zo hier wonend in wijk 16. Toen ik begon als raadslid ben ik mij gaan bezighouden met sociale zaken en langzaam is dat opgeschoven naar planologie met daarin veel grote projecten. Dat combineer ik graag met financiële zaken. Van de beschikbare budgetten kunnen de euro’s maar 1 keer worden uitgegeven en dus moet je vaak keuzes maken. Het geeft nog steeds heel veel voldoening om als raadslid mijn bijdragen te kunnen en mogen leveren.

Het midden in de samenleving staan en me inzetten hiervoor, drijft mij dan ook om me na al die jaren nog steeds in te zetten voor de lokale politiek. Mijn jarenlange kennis en ervaring zijn een mooie basis voor de vernieuwing die we willen en moeten gaan inzetten in het besturen van Deventer.