Iris van Wilgen - GroenLinks

Mw. I.S. van Wilgen (Iris)

Contact 

Voorstellen

Mijn naam is Iris van Wilgen, 27 jaar en woonachtig in Deventer. De reden dat ik politiek actief ben geworden, is omdat ik heel graag iets wil doen voor onze jongeren. Op social media worden vooral de leuke momenten gedeeld, terwijl allerlei onderzoeken uitwijzen dat het met veel jongeren eigenlijk helemaal niet zo goed gaat. Zo krijgen jongeren de rekening van de klimaatcrisis op hun bord en is het vinden van een betaalbare woonplek bijna onmogelijk. Helaas krijgen ook steeds meer jonge mensen te maken met de lange wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de coronamaatregelen, die jongeren extra hard hebben geraakt. In de gemeenteraad komt dit alles samen en kun je op al deze gebieden iets betekenen.

Naast het raadlidmaatschap werk ik bij de Universiteit Utrecht als Visa Officer. Ik ben daar het centrale aanspreekpunt voor vragen omtrent immigratieprocedures. Op het moment houd ik me daarnaast veel bezig met de ondersteuning van studenten die zijn getroffen door de oorlog in Oekraïne.

De komende raadsperiode zal ik me met name inzetten op het sociale domein. Denk dan aan onderwerpen zoals werk en inkomen, meedoen, zorg, onderwijs en jeugdbeleid. Heb jij ideeën over hoe we onze zaken (nog) beter op orde kunnen krijgen? Stuur me dan een berichtje via sociale media, of mail me: is.van.wilgen@deventer.nl.