Elske van der Mik - CDA

mw. E. van der Mik (Elske)

Dokter Themmensingel 12
7433 SZ Schalkhaar
e.vandermik@gemeenteraaddeventer.nl

Waarom ben ik raadslid geworden?

Deventer  is een hele mooie, levendige gemeente met inwoners die trots zijn op hun stad, wijk of dorp. Als dierenarts kom ik veel in het buitengebied van Deventer, en als raadslid maak ik ook mee wat er allemaal binnen Deventer leeft. Mijn brede interesse en grote nieuwsgierigheid naar andere mensen zorgen ervoor dat ik het ontzettend leuk vind om raadslid in Deventer te zijn.

Wat wil ik bereiken voor de gemeente Deventer?

Ik heb er heel bewust voor gekozen om mij ook deze periode verkiesbaar te stellen, omdat er de komende tijd heel veel gaat veranderen binnen het sociale domein. Ik wil mij inzetten om samen met de inwoners van Deventer en mijn mede raadsleden te voorkomen dat er bij deze (ingrijpende) veranderingen mensen buiten de boot vallen.

Wat is mijn favoriete plek in de gemeente?

Mijn favoriete plek in Deventer is het vogeleiland, een stukje paradijs midden in het centrum, waar natuur en cultuur op een hele harmonieuze manier bij elkaar komen. Een andere plek waar ik steeds weer terugkeer is de crypte in de lebuineskerk, een plek van rust en contemplatie. Hier kom ik graag om te bidden, stil te zijn, of gewoon om even te genieten van het moment.