Bas van Swigchem - Gemeentebelang

Dhr. B (Bas) van Swigchem

Ik ben een geboren en getogen Deventernaar. Getrouwd en inmiddels trotse opa. Met mijn eigen hoveniersbedrijf heb ik vele jaren in en rond Deventer tuinen en groenvoorzieningen aangelegd en onderhouden. Sinds 2011 bestaan mijn werkzaamheden vooral uit projecten die plaatsvinden tussen onderwijs en bedrijfsleven en zijn gericht op doorontwikkeling van (nieuwe) medewerkers in de groene buitenruimte en leefomgeving.

Als gemeente biedt Deventer qua ligging en diversiteit in stad en land veel perspectieven voor de toekomst. Maar het vraagt ook veel aandacht om de balans tussen stad en platteland optimaal te houden. Burgerinitiatieven zijn daarin heel belangrijk. Het is mijn missie om bewoners te kunnen vertegenwoordigen om die doelstelling te kunnen waarborgen. Daarnaast zijn er legio andere onderwerpen die vragen om beoordeling en afweging. Geven we de jeugd de toekomst of blokkeren wij die met onze “verworven rechten”?

Nu de Coronacrisis ons hardhandig op onze plek heeft gezet, komt deze vraag nog harder binnen. De kracht en het herstellingsvermogen van de mens is groot, dus laten we vooral positief naar de toekomst kijken. Nog belangrijker is dan ook toekomstgericht handelen. Deze missie heeft mijn prioriteit!

Contact

b.van.swigchem@deventer.nl