Bert Roetert - Gemeentebelang

Dhr. A. Roetert (Bert)

Rudolf van Diepholtstraat 102
7415XZ Deventer
a.roetert@deventer.nl

1. Wie ben je?

Bert Roetert is mijn naam. Ik werd in 1952 in Diepenveen als boerenzoon geboren. Ik heb 2 kinderen en 5 kleinkinderen. Binnen de familie heb ik na de middelbare school de jarenlange traditie, om mijn vader op de boerderij op te volgen, verbroken. Ik koos destijds voor het horeca-vak, waarin ik ruim 50 jaar met veel passie heb gewerkt. Inmiddels heb ik voldoende tijd om me met de gemeentepolitiek bezig te houden als raadslid van Gemeentebelang. Daarnaast ben ik bestuurslid met de portefeuille Horeca van Sociëteit De Hereeniging.

2. Waarom ben je raadslid geworden?

Als restauranthouder was ik vele jaren nauw betrokken bij de lokale samenleving. Als geboren plattelander heb ik me steeds verbonden gevoeld bij de maatschappelijke ontwikkelingen in de gemeente Deventer en met name ook in ons dorp Diepenveen. In de huidige fase van het leven ben ik  in de gelegenheid om een bijdrage te leveren aan besluitvorming. Om samen tot een zo goed en duurzaam mogelijk leef-, woon- en werkklimaat binnen onze Gemeente Deventer te komen. Dit door enthousiast samen te werken met de raad, college en initiatieven vanuit burgers en organisaties.

3. Wat is jouw favoriete plek in de gemeente Deventer?

Mijn favoriete plek zijn eigenlijk twee locaties binnen het Dorp Diepenveen. Het Stratenus bos, waar mijn geboortehuis stond en de Molenkolk in het oude centrum. Deze 2 plekken herinneren me steeds weer aan een fantastische onbezorgde jeugd met mijn (school)kameraden in de zestiger jaren. Dit is wat ik de komende generaties toe wens in onze prachtige gemeente.