Lida Zegel-van Tiel - GroenLinks

mw. A.G. Zegel-van Tiel (Lida)

ag.zegel@gemeenteraaddeventer.nl
mobiele nummer 06-49 666 727

Wie ben je?

Ik ben Lida: gelukkig getrouwd, trotse moeder en gelukkige oma. Mijn doopnamen betekenen “van nobele afkomst” en “de krachtige met speer”: ruim 50 jaar de basis voor mijn zijn. Naast mijn raadswerk doe ik veel verschillende dingen, waaronder mijn eigen bedrijf MaatContact waar contact en ontspanning rond dementie centraal staat.

Wat hoop je te bereiken?

Vier jaar heb ik als raadslid de veranderingen in de zorg vanuit kennis en ervaring in de gemeente medebepaald. Nu mag dit niet stil blijven staan en ga ik verder kijken: hoe kan iedereen mee (blijven) doen. De sociale onderwerpen beter verbinden in alle andere onderwerpen zoals bijvoorbeeld de omgevingswet.

Wat is jouw favoriete plek in de gemeente Deventer?

Deventer en haar omgeving is zo mooi. Ik geniet van het coulisselandschap. Het is ook fijn om vanaf de toren van de Lebuïnus de omgeving te zien: de prachtige binnenstad met een rijke diversiteit aan ondernemingen en cultureel erfgoed, de groene omgeving en de IJssel die daar sterk langs stroomt.