Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Het Deventer lijsttrekkersdebat

Hét Deventer Lijsttrekkersdebat wordt maandagavond 19 maart gehouden in de Deventer Schouwburg. Met honderden mensen in de zaal, een live-uitzending op DRTV en veel aandacht van de Stentor - zowel online als in de krant - wordt dit het debat voor de twaalf lijsttrekkers op het podium om kiezers te overtuigen.

Thumbnail

Alex Kuhne, directeur van de schouwburg, is gastheer. Het debat staat onder leiding van de Stentor-journalist Pepijn van den Brink, met als sidekick bekende Deventenaar en columnist Özcan Akyol. Er is muziek van Maarten van Veen, er zijn Deventenaren die hun zegje mogen doen. 

 

Maar bovenal zijn er twaalf lijsttrekkers die met elkaar verbaal in de slag gaan op zes thema's die in nauw overleg met de redactie van de Stentor zijn geselecteerd. Het gaat over windmolens, over het wel of niet autovrije Grote Kerkhof, over investeren in de stad en jongeren, over hoe je omgaat met de bijstand en over het dossier van de afgelopen tijd: de bouw van filmtheater De Viking.

 

Het Deventer Lijsttrekkersdebat is vrij toegankelijk voor iedereen. Vanaf 19.45 uur is de zaal open, het debat begint om 20.00 uur. Het wordt georganiseerd door de Deventer Schouwburg in samenwerking met dagblad de Stentor, lokale omroep DRTV en de raadsgriffie.