Nieuwe gemeenteraad geinstalleerd

Op donderdagavond 29 maart 2018 vond de be√ędiging en installatie plaats van de nieuwe gemeenteraad van Deventer. Afgelopen woensdagavond 28 maart werd afscheid genomen van de oude gemeenteraad.

Thumbnail Thumbnail

Tijdens een feestelijke raadsvergadering werden leden en opvolgers van de nieuwe gemeenteraad in een volle raadzaal beëdigd.

Na de vorming van het nieuwe college kan de samenstelling van de gemeenteraad nog wijzigen. Deze week vonden de eerste onderhandelingen plaats om te komen tot een nieuw college.

In totaal keerden achttien raadsleden niet terug in de gemeenteraad. Drie vertrekkende raadsleden, mevrouw Spa en de heren Goejer en Elferink werden Koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.