Informateur Dadema presenteert verslag informatie

Informateur Martijn Dadema heeft 1 juni zijn rapportage ‘Informatieronde coalitievorming gemeente Deventer’ opgeleverd. Woensdagavond 6 juni bespreekt de gemeenteraad de rapportage van Martijn Dadema en de verdere stappen in de coalitievorming.

Dadema, burgemeester van Raalte, legt in zijn rapport vier mogelijke varianten voor een coalitie voor. Afgaand op de voorkeuren van het vertrouwen tussen fracties en het programmatische deel destilleert hij twee hoofdrichtingen voor een mogelijke coalitie van vijf partijen. Een hoofdrichting met als basis: Gemeentebelang, PvdA en D66 en een hoofdrichting met als basis VVD, GroenLinks en D66.

De informateur concludeert onder andere dat een coalitie van Gemeentebelang, PvdA, GroenLinks, D66 en CDA het meest kansrijk is om te komen tot een daadkrachtig toekomstgericht bestuur van de gemeente Deventer.

Woensdag 6 juni presenteert Dadema zijn rapport aan de gemeenteraad tijdens een openbare raadsvergadering vanaf 19.00 uur in de raadzaal van het stadhuis, waarna de gemeenteraad zijn advies en de verdere stappen in de coalitievorming bespreekt.