Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Boeken aangeboden bibliotheek raadzaal

Beeldend kunstenaar Peter Paul Hattinga Verschure en Albert van den Berg boden woensdagavond hun boek aan voor de bibliotheek in de raadzaal.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

De Raadzaal was lange tijd  de boekenzaal van de Stads- en Athenaeumbibliotheek. Ook na de herinrichting in 2015 werd het bibliotheekkarakter van Raadzaal behouden. Maar nu met een invulling vanuit de inwoners van Deventer zelf. De bibliotheek werd ingedeeld in wijken en thema‚Äôs.

Bijdragen

In 2016 werd breed gehoor gegeven aan een oproep onder bewoners, partijen, scholen en verenigingen om de bibliotheek te vullen. Op 9 maart 2016 werden maar liefst 200 bijdragen in de kast gezet.

Zie de Stad

Beeldend kunstenaar Peter Paul Hattinga Verschure bood de gemeenteraad woensdagavond zijn boek "Zie de stad" aan. Het schetst het beeld van het eeuwenoude Deventer in inkt en verf.

De Sionsbende

Aansluitend bood Albert van den Berg (9 jaar) het boek De Sionsbende en de vazendief aan. Hij schreef dit jeugdboek met zijn vader Rien. Sinds vorig jaar wonen zij bij klooster Sion.