Lintje voor aftredend raadslid Erik Stegink

Erik Stegink kreeg woensdagavond een koninklijke onderscheiding uitgereikt door burgemeester Ron König. Het was tevens zijn afscheid als raadslid voor de fractie van Gemeentebelang en plaatsvervangend voorzitter van de raad in Deventer.

Na bijna 27 jaren actief te zijn geweest voor de lokale politiek in Deventer, besloot Stegink in overleg met het bestuur en de fractie van Gemeentebelang te stoppen als gemeenteraadslid. Woensdagavond nam hij afscheid en werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

BoerBurgerBeweging

Stegink: "Met dubbele gevoelens van afscheid en nieuwe energie om nieuwe uitdagingen aan te gaan, heb ik voor altijd de Deventer politiek in mijn hart gesloten.  Naast onze bedrijfsactiviteiten, zal ik mij richten op het verder ontwikkelen en vormgeven van een nieuwe landelijke politieke partij genaamd BoerBurgerBeweging (BBB).  De BBB doet mee aan de TweedeKamerverkiezingen in maart 2021 waarbij ik op de kandidatenlijst sta".

Opvolgers

Zijn plaats in de gemeenteraad wordt ingenomen door Louise Trompert. Naast raadslid was Erik ook de plaatsvervangend voorzitter van de raad. Met zijn vertrek is deze functie vacant. Tijdens de raadsvergadering hielden vier kandidaten voor deze functie een pitch, waarop een schriftelijke stemming volgt.