Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Vacature voorzitter Rekenkamer

De gemeente Deventer is op zoek naar een voorzitter van de Rekenkamer.

De gemeenteraad van Deventer heeft besloten een rekenkamer te installeren, ter vervanging van de huidige rekenkamercommissie. De rekenkamer is verantwoordelijk voor het doen van onderzoek naar de doelmatigheid, doeltreffendheid en rechtmatigheid van het gemeentelijk beleid. De rekenkamer bepaalt het onderzoeksprogramma, laat onder haar regie onderzoeken uitvoeren en brengt rapportages uit.

Taken

Je wordt verantwoordelijk voor het goed laten functioneren van de rekenkamer.

Wat ga je doen?

• Je zit de vergaderingen voor
  • Je vervult het woordvoerderschap van de rekenkamer
  • Je bent contactpersoon voor de gemeenteraad
  • Je stuurt de ambtelijk secretaris van de rekenkamer aan
  • Je bent financiële verantwoordelijkheid voor het beheer van rekenkamerbudgetten
  • Verder ben je stemhebbend lid van de rekenkamer.

Jouw eerste taken en activiteiten bestaan uit het werven, selecteren en voordragen van leden van de rekenkamer en het (laten) opstellen van een verordening voor de rekenkamer volgens de gemeentewet.

Het voorzitterschap betreft een nevenfunctie van 8-10 uur per maand.

Eisen

Voor een voorzitter van een rekenkamer gelden zogenaamde incompatibiliteiten. Deze worden genoemd in artikel 81f van de gemeentewet. Daarnaast vervul jij geen functies die een onafhankelijke oordeelsvorming ten aanzien van de gemeente in de weg staan.

Van jou wordt verwacht dat je een stevige ervaring op het gebied van onderzoek en/of rekenkamer werkzaamheden meebrengt. Daarnaast is een WO werk- en/of denkniveau en een deskundigheid op het gebied bestuurskunde, onderzoeken, (gemeente) financiën en/of bedrijfsvoeringprocessen vereist.  Je hebt kundig zicht op politieke verhoudingen en beschikt over prima mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Profiel

Samen met de andere leden ben jij in staat om de rekenkamer vorm te geven en op de kaart te zetten. Je hebt een onafhankelijke, kritische en analytische instelling. Je bewaakt de belangen van de rekenkamer en bent goed in staat om verbindingen te leggen binnen en buiten de rekenkamer. Ook functioneert de rekenkamer onder jouw leiding als een team en laat je de rekenkamerleden excelleren op hun competenties.

Vergoeding

Voor deze functie is een vergoeding beschikbaar van € 450,- per maand, exclusief eventuele reis- en verblijfskosten. Je wordt voor een periode van 6 jaar door de raad benoemd. Hierbij leg je de eed of gelofte af.

Belangstelling?

Herken jij je in bovenstaande profiel en heb je interesse? Stuur dan een korte motivatie en cv naar Luc Gerritsen (secretaris van de rekenkamer) via e-mailadres l.gerritsen@deventer.nl. Een sollicitatie zien we graag uiterlijk 8 juni 2020 tegemoet. Gesprekken vinden plaats in de week van 15 juni.

Voor vragen over deze vacature of aanvullende informatie kun je contact opnemen met Alex Kerver (griffier gemeente Deventer, a.kerver@deventer.nl) of Luc Gerritsen via bovenstaand e-mailadres of telefoonnummer 06 15 25 03 15.