Start politieke seizoen

Bewoners en werkers uit de wijken lieten raadsleden kennismaken met initiatieven.

Tijdens een zonnige start van het politieke seizoen op woensdag 25 augustus lieten bewoners en werkers uit vier wijken, de raadsleden kennismaken met nieuwe ontwikkelingen en mooie initiatieven. Ook was er ruimte voor vraagstukken en issues. 

Rivierenwijk

Bewoners en team Voor Elkaar lieten raadsleden kennismaken met De Haringvlietstraat in de Rivierenwijk, waarbij zichtbaar wordt dat mensen er graag wonen en veel delen met elkaar. De vaste bewoners kennen elkaar en weten elkaar te vinden. Maar ook de minder mooie kant werd gedeeld: het afvalprobleem en de (illegale) kamerbewoning en de druk op de leefbaarheid die dat geeft.

Voorstad

Bij positieve gezondheid staat het hele leven centraal. De afgelopen jaren is in Voorstad gewerkt aan dit thema vanuit het project Voorstad beweegt. Raadsleden maakten kennis met de Buurtfabiek, Dans Droom Doe, stoelgymnastiek en de "Gekke Henkies" (samen zwerfafval opruimen en signaleren).

Colmschate Noord en Vijfhoek

De initiatiefnemers en wijkmanager gaven een beeld van het ontstaan en de ontwikkeling van het hondenspeelveld en de boomgaard en wat dit allemaal in beweging heeft gebracht. 

Binnenstad en De Hoven

In de Binnenstad en De Hoven zijn veel bewoners betrokken in hun wijk. Dit uit zich in diverse bewoners- en buurtverenigingen die opkomen voor de lokale belangen. Raadsleden gingen met hen in gesprek.