Woordmerk Gemeenteraad Deventer

Bert Kleine Schaars

dhr. S.R.J. Kleine Schaars

Contact

06-21981226

srj.kleineschaars@deventer.nl

Dit ben ik

Samen met mijn vrouw Jeanette en mijn kinderen woon ik, Bert, in het prachtige buitengebied van Deventer. Hier geniet ik van de rust die de omgeving mij biedt en het uitzicht op de natuur in onze gemeente. Ook de restauratie van mijn auto houdt mij thuis bezig. Inmiddels ben ik alweer jaren lid van Deventer Belang en daar ben ik ooit begonnen omdat ik met besluiten in aanraking kwam en ik niet begreep waarom ik daar niet al in een eerder stadium iets van had kunnen vinden of dat ik inbreng had kunnen geven voor een beter besluit. Deventer Belang staat voor mij voor een partij waarmee mensen zich kunnen identificeren. Op dit moment vervul ik met veel passie dan ook al enkele jaren de rol van raadslid voor deze partij en kom ik daardoor veel met verschillende inwoners in onze gemeente in gesprek over een grote verscheidenheid aan onderwerpen. Leidraad hierin is voor mij het hebben van een luisterend oor en eerlijk zijn. Een realistisch geluid te geven in de Deventer politiek is voor mij een persoonlijke missie.

In het dagelijks leven

Naast mijn rol als raadslid voor Deventer Belang ben ik in het dagelijks leven inkoper voor een grote zorgorganisatie in Deventer en omgeving. Daar werk ik al 15 jaar met veel plezier. Ook ben ik drie jaar bezig geweest met het nieuwe streekmuseum Averlo Frieswijk Schalkhaar te realiseren. Daarnaast ben ik co-auteur van een boek en heb ik zelf het boek “Libanon 1980 vakantieland?” geschreven. Inmiddels ben ik bezig met een derde boek. Begin jaren 80 was ik als UNIFIL militair in Libanon en dat heeft diepe indruk op mij gemaakt. De explosie in Beiroet in 2020 kwam hard aan en daarom heb ik samen met andere Libanon-veteranen een stichting opgericht om materiaal en geld in te zamelen om de lokale bevolking te helpen. Daarvoor trekken we samen op met een andere stichting die ervoor zorgt dat de goederen daar terecht komen waar ze het meest nodig zijn. Hulp die hard nodig is, want aan alles is een schaarste.

Drijfveer

Mijn drijfveer is altijd het helpen van anderen geweest en de energie die ik daarvan krijg. Die zet ik ook graag in voor de inwoners van de gemeente.