Woordmerk Gemeenteraad Deventer

Renske Zieverink - Deventer Belang

Mw. K. Zieverink (Renske)

Contact 

06-21110579

k.zieverink@deventer.nl 

Dit ben ik

Sinds vier jaar woon ik, Renske, met mijn man Bjorn in deze prachtige gemeente. Oorspronkelijk kom ik uit het mooie Twente maar werk heeft ons naar Deventer gebracht, een gemeente waar we ons meteen thuis voelden en waaraan we ons hart hebben verloren. Ook nu ik ergens anders in het land werk, kom ik thuis in Deventer en spenderen we de weekenden ook graag te midden van het moois dat de gemeente ons te bieden heeft. In 2020 begon ik me in de Deventer politiek te verdiepen, nadat wij in onze wijk het gevoel kregen dat de gemeente onvoldoende met ons in gesprek ging over mogelijke besluiten die op onze leefomgeving van invloed zijn. Dat proces en het gevoel dat politiek voor veel mensen een ‘ver van hun bed show’ is, maakte dat ik me actief in wilde gaan zetten om de gemeente. Vooral om te laten zien dat inwoners mee kunnen denken over mogelijke oplossingen.

Ik zie enorm veel kansen om samen met de inwoners tot plannen te komen die echt bijdragen aan het lokale belang. Plannen die samen en in het belang van de inwoners tot stand komen. Een ander punt dat ik heel erg belangrijk vind en waarvoor ik me wil inzetten is begrijpelijke en toegankelijke informatie. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedereen de informatie krijgt en belangrijker nog, dat iedereen die informatie ook begrijpt. Dit zijn voor mij persoonlijke drijfveren om me in te zetten als raadslid.

Dagelijks leven

In het dagelijks leven ben ik programmamanager IT voor een groep samenwerkende ziekenhuizen. In dit samenwerkingsverband houden we ons bezig met het verbeteren van de zorg in onze ziekenhuizen. Samen met mijn collega’s in de IT houden we ons bezig met het opzetten en onderhouden van ons gezamenlijke data- en analyseplatform. Naast deze uitdagende baan ben ik in de weekenden vaak te vinden in de buitengebieden voor een wandeling. Graag ga ik ook naar de binnenstad van Deventer op een van de mooie terrassen genieten van een kop koffie of glas wijn of de winkels bezoeken in alle leuke straatjes. Of fietsen we even naar Bathmen voor een ijsje of kop koffie.

Ik hoor graag wat we allemaal nog kunnen verbeteren in onze gemeente, want mijn werk als raadslid kan ik niet zonder jouw input!