Woordmerk Gemeenteraad Deventer

Kitty Schmidt-Versteeg - Deventer Sociaal

mw. K. Schmidt-Versteeg (Kitty)

Middelweg 126 
7413 PZ Deventer 
k.schmidt@deventer.nl

Kitty Schmidt-Versteeg is op 27 december 1969 geboren in Zaandam. Zij is getrouwd en heeft een zoon.

Waarom ben ik Raadslid geworden?

Ik heb van jongs af aan interesse gehad in politiek maar ben pas in 2010, toen mijn zoon oud genoeg was om op eigen benen te staan, politiek actief geworden als raadslid in Deventer. Binnen de fractie van Deventer Sociaal ben ik de woordvoerder in het sociale domein. De afgelopen jaren heb ik me als Raadslid ingezet voor een sociaal en menselijk beleid in Deventer.

Het beleid van de overheid vraagt in toenemende mate zelfredzaamheid van mensen. Deze zelfredzaamheid is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend, waardoor mensen tussen de wal en het schip dreigen te vallen.

Ik wil een stem geven aan mensen die het op eigen kracht niet redden.

Wat inspireert mij hierbij?

Als raadslid word je benaderd door mensen met uiteenlopende problemen. Deze probeer je dan op te lossen, door mensen in de juiste richting te wijzen, of hier in de raad aandacht voor te vragen. Als dit lukt ben ik een gelukkig mens en voel ik de inspiratie om door te gaan. Het directe contact met de leden ( kiezers) werkt ook inspirerend.

Voor welk thema ga ik mij inzetten?

Ik ben woordvoerder in het sociale domein voor dit thema zal ik me blijven inzetten als raadslid.

Hoe omschrijven mijn vrienden mij?

Loyaal, gedreven, creatief, vol met passie en als een geboren socialist.

Wat is voor mij een speciale plek in Deventer?

Het Plantsoen en het Hertenkamp bij de Watertoren. Mijn zoon heeft daar in zijn jeugd leren fietsen, en leren schaatsen. Het is voor mij een plek vol mooie herinneringen. Ook is dit mijn favoriete plek om even tot rust te komen, en de gedachten op een rijtje te krijgen. Ik wandel daar dagelijks met mijn hondjes, en geniet dan nog steeds.