Woordmerk Gemeenteraad Deventer

Ideeënmarkt 2024

Jaarlijks organiseert de gemeenteraad een ideeënmarkt. Hier kunnen mensen die in Deventer wonen, werken of actief zijn, hun ideeën voor Deventer onder de aandacht van raadsleden brengen.

Datum: Woensdag 3 april 2024
Tijd: 19.00 – 21.00 uur
Locatie: Bibliotheek Deventer Centrum aan de Stromarkt 18 (begane grond)

 

Presenteer uw idee voor Deventer

De gemeenteraad komt graag in contact met inwoners van Deventer. Zo horen de raadsleden waar (extra) aandacht voor nodig is. Wilt u uw idee voor Deventer met de raadsleden delen? Dat kan op de Ideeënmarkt 2024.

 

Zo werkt de ideeënmarkt

Personen of instanties die zich aanmelden krijgen een eigen marktkraam waar ze hun idee kunnen presenteren. Raadsleden "shoppen" vrijblijvend langs de marktkramen en gaan met deelnemers in gesprek.

Is het idee haalbaar en zijn de raadsleden enthousiast? Dan schrijft een raadslid samen met u een voorstel aan de gemeenteraad. In een vergadering van de raad wordt uw idee besproken waarna erover gestemd wordt. Als de gemeenteraad positief instemt met het voorstel wordt uw idee echt uitgevoerd. Succes is dus niet gegarandeerd maar de ideeënmarkt is een laagdrempelige vorm om uw idee voor Deventer onder de aandacht van raadsleden te brengen. 

De ideeënmarkt in Deventer wordt voor de vijfde keer georganiseerd. Tijdens eerdere edities werden hele diverse ideeën gepresenteerd. Voorstellen gingen onder andere over verkeersdoorstroming, een skatepark voor jongeren, de aanstelling van een stadstroubadour, de avondvierdaagse, duurzame mode, het aanleggen van een fietspad, de invulling van een leegstaand pand, het duurzaam opwekken van energie, nieuwe vormen van wonen, cultuureducatie, gezondheid en taal. 

 

Meld u direct aan

U kunt meedoen aan de ideeënmarkt wanneer u zich aanmeldt via griffie@deventer.nl of telefoonnummer 0570 69 3232