Werkbezoek Zorg

Raadsleden brachten een werkbezoek aan Deventer Doet en Steunpunt Mantelzorg en Vrijwillige thuiszorg.

In voorbereiding op het nieuwe mantelzorgers- en vrijwilligersbeleid, bezochten raadsleden woensdag 1 september meerdere zorgorganisaties.

Allereerst gingen zij op bezoek bij Deventer Doet, in de Kleine Overstraat. Na een welkomstwoord van Rob de Jong (Directeur Deventer Doet), spraken zij met meerdere vrijwilligers over de activiteiten van Deventer Doet en wat deze activiteiten betekenen voor inwoners. Ook werd verteld over ANWB automaatjes en de invulling van de maatschappelijke diensttijd (Impacter Deventer en Music Moves).

Vervolgens fietsten de raadsleden naar het gebouw van het Rode Kruis. Hier spraken de raadsleden met diverse ervaringsdeskundigen (mantelzorgers, ouders en werkers) om een beeld te krijgen van de kansen en knelpunten van het steunpunt mantelzorg en de informele zorg.