Woordmerk Gemeenteraad Deventer

Excursie erfgoed Bathmen, Lettele en Okkenbroek

Raadsleden gingen op excursie door het buitengebied van Deventer.

Op uitnodiging van erfgoedorganisatie Deventer Verhaal gingen raadsleden op 29 maart en 12 april mee op een busexcursie door het buitengebied van de gemeente Deventer. Actuele discussies als de woningopgave, energietransitie of verduurzaming raken direct aan dit gebied. Erfgoedpartners deelden verhalen achter het landschap. 

De eerste excursie ging door de omgeving van Diepenveen, Averlo-Frieswijk en Schalkhaar. Enkele thema’s tijdens deze middag waren landgoederen, agrarisch erfgoed en ‘noaberschap’. Tijdens de tweede excursie werd de omgeving van Bathmen, Okkenbroek en Lettele aangedaan. Deze excursie stond in het teken van landschapsbeheer, erfgoedbeleving en erfgoedvrijwilligers.